Ajotaparikkeiden tulkintaan tiukennuksia vuoden 2022 alusta alkaen – muutokset mukailevat muiden Pohjoismaiden ravikilpailusääntöjä

"Suomen Hippos on aloittanut kesällä prosessin, jonka tarkoituksena on tehdä muutoksia ajotapoja koskeviin ravikilpailusääntöihin sekä rangaistusmääräyksiin vuoden 2022 alusta alkaen. Muutoksien taustalla on hevosten hyvinvoinnin varmistaminen sekä yhteispohjoismaalaisen ajotapakulttuurin edistäminen."

 

Klikkaa tätä ja lue lisää

🎄Pikkujoulut 🎄

Hevosystävien pikkujoulut järjestetään pe 12.11. klo 18.00 alkaen Fantissa 200-majalla.

Ruokailu alkaa klo 19.00. Jouluruokailu seuran jäsenille 20e, muille 25e.

Ruokailu maksetaan 12.11. mennessä Raahen Seudun Hevosystävien tilille(FI88 5381 0310 0054 57).

Sitovat ilmoittautumiset ma 8.11. mennessä Akille p. 0440264192, tai Antille p. 0405589067. Tervetuloa mukaan!

Hiittisuora kunnossa!

Hiittisuora on saanut uutta pintaa joten se on pehmeähkö. Tiivistyy kokoajan joten ei muuta kun kovaa käyttöä ja hyviä treenejä kaikille! 

Päivitetty lääkitysopas

Ruokavirasto on julkaissut uuden päivitetyn hevosten lääkitysoppaan. 

Kannatta käydä tutustumassa! Lisätietoa löytyy osoitteesta:

https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/elainten-laakitseminen/hallittu-laakekaytto/elainten-laakitsemista-koskeva-lainsaadanto/hevosten-laakitseminen/

Uudet rangaistusmääräykset otetaan käyttöön 1.6.2016!

Rangaistusmääräyksiin on kirjoitettu kokonaan uudestaan kaista-ajoa (54 §), ajotapoja (56 §) ja laukkaavan hevosen ajoa (57 §) käsittelevät pykälät. Ajamista koskevat säännöt eivät kuitenkaan ole muuttuneet, vaan ko. pykäliä on selkeytetty ja rangaistuskoodien määrää vähennetty tuomariston ja kilpailijoiden avuksi.

Tästä pääset Hippoksen alkuperäiseen tekstiin!

Mitä on ravivalmennus?

"Viime kädessä valmennuksen tarkoitus on työntää kilpailusuorituksessa sitä hetkeä mahdollisimman kauas, jolloin aerobinen energiantuotanto ei enää riitä. Mitä korkeammalle sykealueelle hevonen pääsee ilman happivelkaa, sitä paremmassa kunnossa se on ja sitä parempi on tulos myös raviradalla.

 

Artikkeli on julkaistu Hevosurheilussa 20.12.2013.

 

https://hevosurheilu.fi/ravit/ravivalmennus/mita-on-ravivalmennus/

McLean: Hevoskoulutuksen ongelmat ajoituksessa

“Mitä enemmän tiedämme hevosen oppimisesta, sitä parempi se on urheilulle”, Andrew McLean sanoo.

 

Juttu julkaistu Hevosurheilussa 19.10.2015     LUE LISÄÄ!

Ravihevosen yhteisomistus

"Hyvin toimivia kimppoja yhdistää karkeasti yksi asia: hyvin tehty kirjallinen sopimus. Suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin, mutta kirjallinen sopimus on paljon yksiselitteisempi ja helpompi todistaa. Kimppahevosen kohdalla on paljon asioita, joista yhtymää perustettaessa pitää sopia, ja on kaikille helpointa kun asiat on kerralla sovittu paperille kaikkia tyydyttävästi. Sopimuspohjaa voi tiedustella esimerkiksi Suomen Hevosenomistajien Keskusliitolta. SHKL:n jäsenille sopimukset ovat ilmaisia, ei-jäsenille ne maksavat 20 € /kpl."

 

Tässä linkki SHKL:n juttuun missä lisätietoa asiasta!

Hippoksen sivuilta löytyy lisää tietoa lääkekirjanpidosta ja valmisteaineluettelo.